home | het wilde oog | architectuur | beeldende kunst | performance | vormgeving |
beuys
| projecten | contact

Het Wilde Oog en Educatie / Workshops
'Theatrale Documentaire'.
Theatrale Documentaire
foto Inge van Run

Van Voorstel tot Voorstelling. Stichting Kunst en Cultuur Gelderland.

De Stichting Kunst en Cultuur Gelderland heeft speciaal voor dans- en theatermakers, docenten en regisseurs vijf workshops georganiseerd waarin kennismaken met de werkwijze van professionele theatermakers/choreografen centraal staat. Als je op zoek bent naar inspiratie en vakinhoudelijke kennis op het gebied van voorstellingen maken, dan zijn deze workshops die door zeer ervaren theatermakers/choreografen worden gegeven een aanrader!

THEATRALE DOCUMENTAIRE.

Hans Lemmerman en Inge van Run zijn beiden afgestudeerd theaterdocent (AHK); Inge werkt als docent aan de HAN en de Amateurtheaterschool Nijmegen. Hans heeft ook theaterwetenschap gestudeerd en is als docent verbonden aan ArtEZ en de Toneelacademie Maastricht (regie/dramaturgie). Samen hebben ze in 2001 Theater Atelier Het Wilde Oog opgericht waar ze als theatermaker werkzaam zijn. Theater Atelier Het Wilde Oog laat via de ‘Theatrale Documentaire’ haar werkwijze zien.
Hans Lemmerman en Inge van Run ensceneren ontmoetingen tussen culturen, resulterend in portretten: fotoreeksen, theatrale documentaires, performances, publicaties. Zij zijn geinteresseerd in persoonlijke, collectieve en kunsthistorische erfenissen en bezielen deze erfenissen door ze met verbeeldingskracht in beweging op diverse plekken in het land te zetten.

In deze workshop werk je aan het genereren van spanning voor speler/performer en kijker zonder een verhaallijn te hanteren. Vanuit het motto ‘Kijk Wild & Denk Lenig’ wordt op deze dag gekeken hoe je taal, beeld en handelingselementen uit jouw persoonlijke levensloop koppelt aan theatrale principes. Op de vloer ontdek je op exemplarische wijze hoe je een werkopdracht bezielt en monteert in een compositie. Het resultaat: vormgevend spel en documentair theater.

Wanneer je voor deze workshop intekent, verbind je je aan de van te voren opgestuurde werkopdrachten!

Zaterdag 4 november 2006. Kunsthuis 13, Velp. 10.30 — 16.30 uur.

terug naar educatie overzicht