home | het wilde oog | architectuur | beeldende kunst | performance | vormgeving |
beuys
| projecten | contact

projecten: Het Wilde Oog in Kröller Müller.
kroller muller
kroller muller
kroller muller
kroller muller

Fotografie: Wout Nooitgedagt

Het Wilde Oog in Kröller Müller:

Als we de Spakenburgse vrouwen als stijliconen van Nederland benoemen, mag het Kröller Müller Museum niet ontbreken in de lange lijst van markante kunst-locaties. Zij geldt als een van de grootste en meest gerenommeerde beeldenparken van Europa. Biedt plaats aan vele stromingen in de internationale beeldhouwkunst.  Figuratief en abstract. Klassiek en conceptueel.

Het Wilde Oog ensceneerde foto’s in relatie tot beelden van Armando, Jean Arp, Marta Pan, Barbara Hepworth, Dan Grahan, Jan Fabre, Fortuyn/O’Brien, Carel Visser, Christo, Atelier van Lieshout, Isamu Noguchi, Balka, Di Suvero, Rob Sweere, Ger van Elk. Natuurlijk mochten ‘Monsieur Jacques’ (1953) van Oswald Wenkebach en ‘Jardin d’Email’ (1974) van Jean Dubuffet niet ontbreken.

Het Kröller Müller Museum ziet dit initiatief van Het Wilde Oog voor een fotoshoot in de beeldentuin als een prachtige kans om de Spakenburgse dames in aanraking te brengen met de kunstwerken in onze beeldentuin. Wij verwachten dat dit project een boeiende en eigenzinnige kijk zal geven op onze collectie en willen deze gelegenheid aangrijpen om het publiek op een nieuwe manier te laten kijken naar onze beeldentuin. Dit sluit perfect aan bij onze wens om cross-over projecten aan te gaan tussen verschillende disciplines. Naar onze mening zal Het Wilde Oog de kunstbeleving van onze collectie verrijken door een unieke en persoonlijke kijk op onze sculpturen toe te voegen. Deze laatste kans om de traditiedraagsters uit Spakenburg fotografisch en filmisch vast te leggen in relatie tot kunstwerken uit de KMM collectie juichen wij dan ook van harte toe.
Lisette Pelsers, Directrice KMM.

Mogelijk gemaakt dankzij steun van Gemeente Ede, Prins Bernhard Cultuurfonds Gelderland.  

 

terug naar projecten