home | het wilde oog | architectuur | beeldende kunst | performance | vormgeving |
beuys
| projecten | contact

projecten: Wie niet weg is wordt gezien
Tim Lewis Pony (2008)
Maartje Korstanje Untitled (2008)
Hinke Schreuders Little Girls ≠1 en ≠2 (2005)
Liz Craft The Pony (2004)
Fotografie: Erica Bastiaanse &Yke Reilink, Wout Nooitgedagt, Frank Auperlé

‘Ik pak in een museum altijd een stoel en dan is het net of het beeld familie is. Dichtbij me is.’ Dhr. Hoekert Zwolle.

De deelnemers worden geinterviewd, gefotografeerd en gefilmd.
In de interviews  zoekt Het Wilde Oog naar persoonlijke situaties in een levensloop waarin een maatschappelijke of mentaliteitsgeschiedenis doorklinkt. Naar brandpunten. Resulterend in zinnen met vleugels en zinnen met angels. Informatieve taal en suggestieve taal. Taal waarin de vergankelijkheid dan wel toekomstverwachting resoneert.
In de fotoreportages wordt elke geportretteerde verbonden met een element uit Spakenburg. Visserswanten bieden een klassieke houvast aan Vrije Schooljongens. Alle deelnemers worden onderdeel van het 13 jaar lopende kunstproject van Het Wilde Oog: SPKNBRG.
In de filmpjes wordt de performance kwaliteit bij de deelnemers opgezocht. Zittend aan een tafel worden eenvoudige opdrachten in stilte uitgevoerd. Essenties van handelingen komen in beeld. De kijker projecteert zijn gevoeligheid of betekenis op de handelende mens.  
In de regie worden twee krachtenvelden gestapeld: Tradities en verbondenheid met speelsheid en vrijheid. 

Wie niet weg is wordt gezien is een document, in de vorm van een tentoonstelling welke zingeving met identiteit verbindt. En immaterieel erfgoed met theatraliteit. Persoonlijke herinneringen, toekomstbeelden en vormgegeven handelingen worden levend gehouden. Ze worden collectief gemaakt en tot kunst verheven. 
Wie niet weg is wordt gezien is het zesde sociale kunstproject van Het Wilde Oog waarin onderzoek wordt gedaan naar een levend archief. 

Concept: Het Wilde Oog, Hans Lemmerman, Inge van Run.
Fotografie: Erica Bastiaanse &Yke Reilink, Wout Nooitgedagt, Frank Auperlé.
Film: Bert Huibers, Dziga. Montage: Jaap-Harm Boerhof, Boerhof Media.
Textielinstallatie: Dorien de Jonge
Boot: Marlies van Erp.
Frames kamerschermen: Las Arts Hengelo.

Sponsoren: Fonds voor Cultuurparticipatie, Provincie Overijssel, Historisch Centrum Overijssel, Gemeente Zwolle, Gemeente Nijmegen, Gemeente Groesbeek, Gemeente Bunschoten, Prins Bernhardcultuurfonds, Kf Heinfonds, Sluyterman van Loofonds, Zorggroep Solis, ZZG Zorggroep, Zorgspectrum Het Zand, Heinen en Hopman, Trickle Down Fabrics, Optiek Harting Nijmegen, Performance Plus Festival Zwolle.

terug naar projecten