home | het wilde oog | architectuur | beeldende kunst | performance | vormgeving |
beuys
| projecten | contact

projecten SPKNBRG Limited Edition 
SPKNBRG
fotograafGijs Haak

SPKNBRG Limited Edition 

Onder het motto ‘Kijk wild en denk lenig’ gaat Theater Atelier Het Wilde Oog met het alledaagse aan de haal. Door cultureel erfgoed in een artistieke context te plaatsen en te transformeren, wordt het verleden weer springlevend. In het gelovige Spakenburg loopt nog slechts een kleine groep vrouwen in klederdracht. In SPKNBRG limited edition blazen foto’s, films en diabeelden hun bijna uitgedoofde tradities nieuw leven in.

Belangrijk onderdeel van de expositie is een serie portretten van de Dames Koelewijn. Hun klederdracht is de afgelopen jaren een sterk vormgerichte dialoog aangegaan met modernistische en hedendaagse architectuur van Rietveld, Dudok en Blom, maar ook met de beladen en sacrale natuur van Armando’s ‘Schuldig Landschap’ in Amersfoort en Marinus Boezem’s ‘De Groene Kathedraal’ in Flevoland.
In Almere-Haven zullen de drie diva’s versmelten met een geconstrueerd verleden: de nieuwe architectuur van Almere-Haven is immers geinspireerd op de historische grachtjes, gevels en bakstenen van Amsterdam en Zuiderzeestadjes als Spakenburg. In die context willen de Spakenburger (schoon)zussen graag gefotografeerd worden!

Speciaal voor SPKNBRG limited edition hebben vijf Flevolandse kunstenaars een kraplap bewerkt. De kraplap wordt voorzien van een eigen artistieke handtekening door Elske Hoekendijk, Clara van den Hout, Sacha Janzee, Ninette Koning en Bettina Slettenhaar. De brede, gesteven doek rondom de schouders is de blikvanger van de Spakenburgse dracht, een ‘schoudersieraad’ met verschillende kleuren en betekenissen.

Speciale activiteit: ‘Koffie met bakhart, een openingsritueel voor senioren’.

Pers: Gooi en Eemlander, Volkskrant

Concept: Het Wilde Oog, Hans Lemmerman en Inge van Run
Fotografie Gijs Haak, Ben Vulkers
Videografie: Gijs Haak

 

terug naar projecten